Oprostite. Za pregledovanje te strani potrebujete Adobe Flash Player verzijo 10 ali več. Lahko si ga brezplačno prenesete preko http://get.adobe.com/flashplayer/Politika Zasebnosti

Nazadnje osveženo 12/12/2014

Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe izraža zaskrbljenost nad vprašanji zasebnosti in želi da ste seznanjeni s tem, kako zbiramo, uporabljamo in razkrivamo podatke. Ta Politika Zasebnosti opisuje naše prakse v povezavi s podatki, ki jih mi oziroma naši izvajalci storitev zbirajo preko Spletne strani ali Spletne lastnine (vključujoč na primer mobilno Spletno stran ali aplikacijo), ki jo upravljamo oziroma nadzorujemo in s katere sedaj dostopate do te Politike Zasebnosti (vsakič, ''Stran''). S posredovanjem vaših osebnih podatkov oziroma z uporabo te Strani soglašate s splošnimi pogoji te Politike Zasebnosti.

ZBIRANJE PODATKOV

Podatki, ki nam jih vi posredujete

Nekatera področja te Strani vas lahko naprošajo k posredovanju vaših osebnih podatkov, in sicer zaradi zagotavljanja vaše koristi pri uporabi določenih funkcij (kot na primer naročanje na E-novice, namigi/napotila ali procesiranje naročil) ali v primeru, ko vas naprošajo k sodelovanju v določeni aktivnosti (kot na primer nagradne igre ali druge promocije). S tem v zvezi boste obveščeni o tem, kateri podatki so obvezne in kateri neobvezne narave.

Podatke, ki nam jih posredujete, lahko združujemo z drugimi podatki, ki smo jih zbrali od vas bodisi preko spleta ali izven njega, vključujoč na primer zgodovino vaših preteklih nakupov. Prav tako jih lahko združujemo z drugimi vašimi podatki, ki jih pridobimo preko drugih virov, kot na primer ostalih Johnson & Johnson Upravljavskih Podjetij ter od ostalih tretjih oseb.

Pasivno zbiranje in upravljanje podatkov

Medtem ko brskate po strani, se z uporabo različne tehnologije nekateri podatki lahko pasivno zbirajo (to je, zbirajo se, brez da bi vi aktivno posredovali podatke). Mi in naši izvajalci storitev pasivno zbiramo in upravljamo podatke na različne načine, vključujoč:

Preko vašega brskalnika: Nekateri podatki se lahko zbirajo z večino brskalnikov, kot na primer vaš naslov Nadzora Dostopa do Medija (MAC), tip računalnika (Windows ali Macintosh), resolucija ekrana, operacijski sistem in tip in verzija internetnega brskalnika. Če dostopate do Strani preko mobilne naprave, lahko zbiramo podobne podatke, kot so na primer tip naprave in karakteristična označba.

Uporaba piškotkov: Piškotki so kosi podatkov shranjeni neposredno na računalnik, ki ga uporabljate. Piškotki nam omogočajo, da zbiramo podatke, kot so na primer tip brskalnika, čas, ki ga porabite na Strani, obiskane strani in vaše jezikovne preference. Navedene podatke mi in naši izvajalci storitev uporabljamo iz varnostnih razlogov, in sicer, da omogočamo bolj učinkovito brskanje in prikaz podatkov in da poosebimo oziroma prilagodimo vašo uporabniško izkušnjo, medtem ko uporabljate našo Stran. Piškotke prav tako uporabljamo zato, da prepoznamo vaš računalnik oziroma napravo, kar posledično olajša vašo uporabo naše Strani, kot na primer s tem, da si Stran zapomni, kaj je v vaši nakupovalni košari. Poleg tega uporabljamo piškotke tudi za namen pridobivanja statističnih podatkov o uporabi Strani, s čimer lahko stalno izboljšujemo njen izgled in uporabnost, ter zato da razumemo, kako jo posamezniki uporabljajo in da nam pripomorejo pri razreševanju vprašanj, ki se na to nanašajo. Piškotki nam nadalje dopuščajo tudi, da ugotovimo, kateri od naših oglasov ali ponudb vam bo najverjetneje najprivlačnejši in vam ga posledično lahko tudi prikažemo, medtem ko ste na naši Strani. Piškotke lahko uporabljamo tudi pri spletnem oglaševanju, in sicer za namen zasledovanja potrošniških odgovorov na naše oglase. D107

Piškotke lahko zavrnete tako, da sledite navodilom na vašem brskalniku; vendar pa, če jih ne boste sprejeli, bo lahko vaša uporaba strani motena. Poleg tega morda ne boste prejeli naših oglasov ali ponudb, ki bi ustrezale vašim željam in potrebam. Če želite izvedeti več o piškotkih, prosimo obiščite: http://www.allaboutcookies.org.

Uporaba piškotkov Flash: Naša Adobe Flash tehnologija (vključujoč piškotke v lokalni skupni rabi (“Flash LSOs”)) nam dopušča, da vam med drugim zagotavljamo bolj prilagojene podatke, da vam omogočamo stalen dostop na in uporabo Strani in da zbiramo ter shranjujemo podatke o vaši uporabi Strani. Če ne želite, da bi se piškotki Flash shranjevali na vaš računalnik, lahko prilagodite nastavitve na vašem Flash predvajalniku tako, da onemogočite shranjevanje piškotkov Flash, in sicer z uporabo orodij, ki so na voljo na panoju Nastavitve Internetnega Shranjevanja. Flash piškotke lahko nadzirate tudi tako, da sledite navodilom na panoju Nastavitve Globalnega Shranjevanja (ki lahko, med drugim, vključujejo navodila, kako na primer izbrisati obstoječe piškotke Flash (imenovane ''podatki'' na Macromedia strani), kako preprečiti, da bi se piškotki Flash naložili na vaš računalnik, ne da bi vas o tem prej vprašali, ter (za Flash Player 8 in kasnejše), kako preprečiti piškotke Flash, ki niso dostavljeni s strani operaterja, na čigar strani ste v tistem trenutku). Prosimo upoštevajte, da nastavitev Flash Player na način, ki onemogoči oziroma omeji prenos piškotkov Flash, lahko zmanjša ali ovira delovanje nekaterih Flash aplikacij, vključujoč morebitne Flash aplikacije, ki se uporabljajo v povezavi s Stranjo ali našo spletno vsebino.

Uporaba slikovnih oznak, spletnih svetilnikov, jasnih GIF ali druge podobne tehnologije: Slednje se lahko uporabljajo v povezavi z nekaterimi Stranmi in HTML-formatiranimi elektronskimi sporočili z namenom, , da med drugim, sledijo dejanjem uporabnikov Strani in posredujejo elektronske odgovore prejemnikom, merijo uspeh naših marketinških kampanj in zato, da sestavljajo statistiko o uporabi naše Strani in odstotke odgovorov.

Spletno vedenjsko oglaševanje: Uporaba piškotkov, slikovnih oznak, spletnih svetilnikov, jasnih GIF ali drugih podobnih tehnologij dopušča našim ponudnikom, da posredujejo oglase o naših produktih in storitvah, medtem ko obiščete Stran ali druge spletne strani ali spletno lastnino tekom brskanja po Spletu. Ti ponudniki lahko postavijo slikovne oznake, spletne svetilnike, jasne GIF ali podobne tehnologije na Stran in druge spletne strani ali spletno lastnino ter tudi postavijo oziroma prepoznajo kraj ali piškotke, ko obiščete Stran ali druge strani ali spletno lastnino. Slednji lahko uporabljajo podatke o vaših obiskih Strani in drugih spletnih straneh ali spletni lastnini, ki zagotavljajo oglase o izdelkih in storitvah, ki so lahko zanimive za vas.

IP Naslov: Vaš IP naslov je številka, ki je samodejno dodeljena računalniku, ki ga uporabljate s strani vašega Ponudnika Spletnih Storitev. IP naslov se identificira in samodejno shrani v naših dnevniških datotekah na strežnikih, kadarkoli uporabnik obišče Stran, in sicer skupaj s časom obiska in stranmi, ki so bile obiskane. Zbiranje IP naslovov je standardna praksa na spletu in jo samodejno opravljajo številne spletne strani. Mi uporabljamo IP naslove za namene, kot so izračun vrednosti uporabe spletnega mesta, ki pomagajo diagnosticirati težave s strežnikom, in upravljanje Strani.

Podatki o napravi: Lahko zbiramo podatke o vaši mobilni napravi, kot na primer enolični identifikator naprave.

Kako upravljamo s podatki in kako razkrivamo podatke

Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo in razkrivamo na način, kot vam je to obrazloženo v trenutku zbiranja.

Prav tako uporabljamo podatke, ki jih pridobimo od vas ali o vas:

  • Zato, da odgovorimo na vaša vprašanja in izpolnimo vaše zahteve, kot na primer, da vam pošljemo dokumente, ki jih zahtevate, ali obvestila po elektronski pošti;
  • Da vam pošljemo pomembne informacije, vezane na naš odnos z vami ali vezane na Stran, spremembe naših splošnih pogojev in politik in/ali drugih administrativnih podatkov; in
  • Za naše poslovne namene, kot na primer analize podatkov, revizije, razvoj novih proizvodov in storitev, ki služijo prepoznavi uporabniških trendov na Strani, ter ki poosebijo vašo uporabniško izkušnjo na Strani s predstavljanjem vam prilagojenih proizvodov in ponudb in ki opredeljujejo učinkovitost naših promocijskih kampanj.

Prav tako razkrivamo podatke zbrane preko Strani:

  • Našim povezanim družbam za namene, opisane v tej Politiki Zasebnosti. Spisek naših povezanih družb je dostopen tu (klik na povezavo za Formular 10K, Priloga 21, pod ''SEC vloge''). Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe je oseba, ki je odgovorna za upravljanje skupno uporabljenih Osebnih Podatkov;
  • Našim partnerjem, ki so tretje osebe in s katerimi ponujamo skupno promocijo s skupnimi znamkami ali skupnim trženjem;
  • Našim izvajalcem storitev, ki zagotavljajo storitve, kot na primer spletno gostovanje in moderiranje, gostovanje mobilnih aplikacij, analizo podatkov, procesiranje plačil, izpolnjevanje naročil, zagotavljanje infrastrukture, IT storitev, potrošniških storitev, procesiranje kreditnih kartic, revizijske storitve in druge storitve, zato da jim omogočamo, da lahko zagotavljajo storitve; in
  • Tretji stranki v primeru kakršnekoli reorganizacije, združitve, prodaje, skupnega podjema, odstopa, , prenosa ali kakršnega koli drugega razpolaganja z vsemi ali nekaterimi deli našega posla, premoženja ali zalog (vključujoč v povezavi s stečajem ali podobnimi postopki).

Poleg navedenega uporabljamo in razkrivamo podatke, zbrane preko Strani tudi v primeru, ko menimo, da je to nujno ali primerno, in sicer: (a.) kot to dopušča uporabljivo pravo, vključujoč pravila izven vaše države prebivanja; (b) za namen ravnanja skladno s pravili pravnih postopkov; (c) za namen odgovora na zahteve javnih in vladnih organov, vključujoč javne in vladne organe izven vaše države prebivanja; (d) za namen izvršitve naših splošnih pogojev; (e) za namen zaščite našega oziroma poslovanja naših partnerjev; (f) za namen zaščite naših pravic, zasebnosti, varnosti ali imetja oziroma naših povezanih družb, vas ali drugih; in (g) zaradi uporabe pravnih sredstev ali omejevanja škode, ki nam lahko nastane. Z vašim soglasjem lahko uporabljamo in razkrivamo podatke zbrane preko Strani tudi na druge možne načine.

Prav tako upravljamo s podatki in razkrivamo podatke, ki jih zbiramo pasivno, in sicer, kot je to opisano zgoraj pod točko ''Zbiranje in upravljanje pasivnih podatkov'', in za kakršenkoli drug namen, razen kjer smo po uporabljivem pravu obvezani ravnati drugače (na primer, če smo obvezani postopati z določenim podatkom kot z osebnim podatkom). Poleg tega lahko uporabljamo in razkrivamo podatke, ki niso v osebno prepoznavni obliki, za kakršenkoli namen. Če združujemo podatke, ki niso v osebno prepoznavni obliki, s podatki, ki so (kot na primer kombiniranje vašega imena z vašo geografsko lego), bomo združene podatke šteli za osebne podatke, vse dokler so med seboj kombinirani.

STRANI IN STORITVE TRETJIH OSEB

Ta Politika Zasebnosti ne naslavlja in mi prav tako ne odgovarjamo za zasebnost, podatke ali druge prakse tretjih strank, vključujoč upravljanje strani tretjih strank ali spletno lastnino (vključujoč, brez omejitev, kakršnokoli prijavo), ki je na razpolago preko te Strani ali na katero napotuje ta Stran s povezavo. Dostopnost ali vključitev povezave na takšno stran ali lastnino na Strani ne pomeni našega ali soglasja naših povezanih družb.

VARNOST

Za zaščito osebnih podatkov pod našim nadzorom uporabljamo razumna organizacijska, tehnična in administrativna merila. Na žalost vam za noben spletni prenos podatkov ali sistem za shranjevanje podatkov ne moremo jamčiti, da je 100% varen. Če menite, da vaša interakcija z nami ni več varna (na primer, če menite, da je varnost vašega računa, ki ga imate pri nas kakorkoli ogrožena), nas prosimo nemudoma obvestite o vaši težavi, in sicer v skladu z navodili v točki ''Kontaktirajte nas'' spodaj.

MOŽNOSTI IN DOSTOP

Vaše možnosti glede vprašanj naše uporabe in razkrivanja vaših osebnih podatkov

Pri upravljanju in razkrivanju vaših osebnih podatkov za marketinške namene vam dajemo na razpolago določene možnosti. Soglasje lahko odklonite (''opt out'' možnost) v naslednjih primerih:

  1. Prejemanje naših marketinških komunikacij: Če od nas ne želite več prejemati marketinških komunikacij po vnaprejšnji osnovi, lahko zavrnete njihovo prejemanje s tem da nas kontaktirate preko JohnsonandJohnsonSlovenia@its.jnj.com. V vašem odgovoru prosimo navedite vaše ime, označite obliko marketinškega komuniciranja, ki ga ne želite več prejemati in vključite naslov(e) na katere je/so poslani.]. Na primer, če ne želite več prejemati marketinških elektronskih sporočil ali naših neposrednih elektronskih sporočil, nam to povejte in navedite vaše ime in elektronski ali poštni naslov.
  2. Prejemanje opomnikov: Če ne želite več prejemati zdravstvene opomnike na vnaprejšnji osnovi, lahko zavrnete prejemanje le-teh s tem da nas kontaktirate preko JohnsonandJohnsonSlovenia@its.jnj.com. V vašem odgovoru prosimo navedite vaše ime in elektronski naslov ali telefonsko številko na katero ste prejemali naše opomnike].
  3. Deljenje vaših osebnih podatkov z našimi povezanimi družbami: Če bi želeli, da vaše osebne podatke na vnaprejšnji osnovi ne delimo z našimi povezanimi družbami za njihove tržne namene, lahko zavrnete takšno deljenje podatkov s tem da nas kontaktirate preko JohnsonandJohnsonSlovenia@its.jnj.com. V vašem odgovoru prosimo navedite, da ne želite da bi še naprej delili vaše osebne podatke z našimi povezanimi družbami za njihove tržne namene in pri tem še navedite vaše ime in elektronski naslov.

Vašo zahtevo bomo izpolnili v najkrajšem razumno mogočem času. Prosimo upoštevajte, da v primeru če boste odklonili soglasje, kot opisano v zgoraj navedenih primerih, vaše osebne podatke, ki se nahajajo v bazah podatkov naših sodelavcev s katerimi smo predhodno že delili vaše podatke (npr. do datuma, ko smo prejeli vašo zahtevo za odklonitev soglasja t.i. ''opt-out'' zahtevo), ne bomo mogli odstraniti. Prav tako vedite da, četudi boste odklonili soglasje za prejemanje naših marketinško vezanih sporočil, vam kljub temu lahko še vedno pošljemo pomembna transakcijska ali administrativna sporočila, katerih posredovanje ni mogoče zavrniti.

Kako lahko dostopate do, spremenite ali izbrišete vaše osebne podatke:

Če bi želeli pregledati, popraviti, posodobiti ali izbrisati vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali preko Strani, nas prosimo kontaktirajte na JohnsonandJohnsonSlovenia@its.jnj.com. Vašo zahtevo bomo poskušali izpolniti v najkrajšem razumno mogočem času.

ČAS HRANJENJA

Vaše osebne podatke zadržimo za čas, ki je potreben zaradi izpolnitve ciljev, ki so zapisani v tej Politiki Zasebnosti, razen v primeru, ko bi pravo zahtevalo ali dopuščalo daljše obdobje hranjenja oziroma zaradi izpolnjevanja pravnih obveznosti.

UPORABA STRANI ZA MLADOLETNE OSEBE

Ta Stran ni namenjena posameznikom mlajšim od 15 let, zaradi česar zahtevamo, da ti posamezniki ne objavljajo svojih Osebnih Podatkov na tej strani.

Ali, če je vaša stran namenjena najstnikom ali otrokom:

Ta Stran je namenjena najstnikom in otrokom. Posameznik mlajši od 15 let lahko uporablja Stran samo s predhodnim soglasjem njegovih ali njenih staršev ali pravnih skrbnikov. Navodila za zagotovitev soglasja so podana na Strani.

ČEZMEJNI PRENOS

Vaši osebni podatki se lahko hranijo in upravljajo v katerikoli od držav, v kateri imamo naše izpostave ali izvajalce storitev, ter z uporabo naše Strani ali s tem, ko podate soglasje (kjer to pravo zahteva), se strinjate s prenosom podatkov v države izven vaše države prebivanja, vključujoč Združene države Amerike, ki lahko določajo drugačna pravila o varstvu osebnih podatkov, kot pa so veljavna pravila v vaši državi.

OBČUTLJIVI PODATKI

Prosimo vas, da nam ne posredujete ali razkrijete kakršnihkoli občutljivih osebnih podatkov (npr. podatki, vezani na raso ali etnično pripadnost, politično opredelitev, pripadnost religiji ali drugim oblikam verovanja, zdravstvenih podatkov, podatkov o pretekli kazenski odgovornosti ali podatkov o sodelovanju v sindikatih) na ali preko Strani ali kako drugače, razen če to od vas posebej zahtevamo oziroma vas k temu pozivamo. V teh primerih, kjer bi posebej zahtevali od vas ali vas prosili, da nam posredujete občutljive podatke, bomo to storili izključno z vašim izrecnim soglasjem.

POSODOBITVE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politika Zasebnosti se lahko spremeni. Prosimo poglejte si izpisek ''NAZADNJE POSODOBLJENA'' na vrhu te strani, zato da se seznanite s tem, kdaj je bila ta Politika Zasebnosti nazadnje spremenjena. Vsakršne spremembe v tej Politiki Zasebnosti bodo učinkovale, ko bomo spremenjeno Politiko Zasebnosti objavili na tej Strani. Vaša uporaba te Strani po takšnih spremembah pomeni, da soglašate s spremenjeno Politiko Zasebnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Če imate kakršnakoli vprašanja o tej Politiki Zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte JohnsonandJohnsonSlovenia@its.jnj.com

© Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe 2014
Za nemoteno delovanje je najbolj primeren program Internet Explorer 7 ali novejši.
Za to stran skrbi Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe, ki tudi
odgovarja za vsebino strani. Stran je namenjena obiskovalcem iz Slovenije.
Nazadnje osveženo 12/12/2014
Ta stran uporablja piškotke, kot so opisani v naši Politiki Piškotkov. Če se želite seznaniti s piškotki, ki jih uporabljamo in prilagoditi nastavitve po lastnih željah, prosimo poglejte naše Nastavitve Piškotkov/Priloga A naši Politiki Piškotkov. V nasprotnem primeru, v kolikor se strinjate z uporabo piškotkov, prosimo izberite «nadaljuj» z uporabo naše strani.
Nadaljuj