Oprostite. Za pregledovanje te strani potrebujete Adobe Flash Player verzijo 10 ali več. Lahko si ga brezplačno prenesete preko http://get.adobe.com/flashplayer/vložki ali tamponi? tukaj so osnove

Odkar imaš menstruacijo, si se verjetno vprašala, ali bi uporabljala tampone ali vložke (higienske vložke). Izberi možnost, ki je najboljša zate in tako se boš takoj počutila bolj udobno s svojo izbiro.

o.b.® tamponi podrobno
vložek ali tampon?

tamponi - majhna velikost, velika zaščita

Tampon se nosi znotraj telesa; je neviden, razen vrvice. Tampon vsrka menstrualno tekočino znotraj telesa in tako poskrbi za suho in čisto zunanjost telesa.

Mnogo deklet meni, da je uporaba tamponov bolj higienska, udobna in diskretna kot uporaba zunanjih vložkov, ki se lahko naberejo v gubo. Tamponi omogočajo dekletom več svobode za stvari, ki jih imajo rade, medtem ko imajo menstruacijo: plavanje, jahanje ali se samo zabavajo!

Pravilno vstavljen tampon se ne čuti in ostane na mestu. Ni neprijetnega vonja ali občutka mokrote, saj je menstrualna tekočina vsrkana že znotraj nožnice, še preden zapusti telo.

vložki - zunanja zaščita

Vložek se uporablja zunaj telesa. Pritrjen je na spodnje hlačke z lepljivimi trakovi. Vsrka menstrualno tekočino, ki izteče iz nožnice.

To pomeni, da morajo biti vložki dovolj dolgi in široki, da ujamejo vso tekočino in preprečijo pojav madežev na tvojem perilu. Ob uporabi vložkov tvoje sramne dlake in sramne ustnice neizogibno prihajajo v stik z menstrualno tekočino, ki lahko postane lepljiva in ima neprijeten vonj. Zato moraš poskrbeti za bolj pazljivo in pogosto umivanje v času tvoje menstruacije.

© Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe 2014
Za nemoteno delovanje je najbolj primeren program Internet Explorer 7 ali novejši.
Za to stran skrbi Cilag GmbH International, Division: Johnson & Johnson Consumer Europe, ki tudi
odgovarja za vsebino strani. Stran je namenjena obiskovalcem iz Slovenije.
Nazadnje osveženo 12/12/2014
Ta stran uporablja piškotke, kot so opisani v naši Politiki Piškotkov. Če se želite seznaniti s piškotki, ki jih uporabljamo in prilagoditi nastavitve po lastnih željah, prosimo poglejte naše Nastavitve Piškotkov/Priloga A naši Politiki Piškotkov. V nasprotnem primeru, v kolikor se strinjate z uporabo piškotkov, prosimo izberite «nadaljuj» z uporabo naše strani.
Nadaljuj